Не знају сви, на примјер, зашто је добро да га држите у фрижидеру. Звучи помало чудно, али за тренутак ћете открити да овај трик заиста има смисла.

Питате се зашто да држите сунђер у фрижидеру? Не, није да ниска температура смањи раст микроба. Иако то уопште није потпуно глупа идеја. Међутим, кухињски сунђер има другачију употребу.

Сигурно сте чули узнемирујуће извјештаје научника да је кухињски сунђер један од најпрљавијих предмета у дому. На њему може да постоји чак 82 трилиона бактерија из 362 врсте. Влага, топлота и остаци хране пружају идеално окружење за њихов развој. Због тога га је потребно често мијењати. Ако кувате и перете сваки дан, можда ће бити потребно чак и свака 2-3 дана. Такође морате запамтити о испирању и темељном цијеђењу. А послије употребе, умјесто у судоперу, боље је однијети на балкон или ставити на радијатор да се осуши.

Фото: Профимедиа

 

 

У реду, али вратимо се на тему. Па зашто ставити сунђер у фрижидер? Захваљујући својој структури и својствима, одлично ће апсорбовати влагу и мирисе . Само ставите по један на сваку полицу како бисте спречили накупљање воде на храни у фрижидеру. Ова неупадљива ствар такође може помоћи у рјешавању проблема са мирисом из фрижидера.

Само запамтите да стављамо нови, чист и сув сунђер у фрижидер. Што је већа његова површина, то боље. Требало би да се мијења сваких неколико дана. Кад год примијетимо да је мокар или да му се изглед промијенио.

Важно је да не морате да баците такав сунђер. Довољно је дезинфиковати и осушити. Ово се може урадити тако што ћете га натопити сирћетом, ставити у машину за прање судова или на 2 минута у микроталасну. Или само до машине за прање веша. Други начин је да га прокувате са течношћу за прање судова. Након тога можете га лако поново користити за прање или вратити у фрижидер.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".