- Окривљеном се ставља на терет да је на аутобуском стајалишту у Земуну, на којем су се налазиле М.У. и њена ћерка малолетна оштећена Л.У., извадио свој полни орган и гледао у њих, након чега је малолетну оштећену руком ухватио за задњицу приликом уласка у аутобус - наводи се у саопштењу Трећег основног тужилаштва у Београду.

Окривљени је, како се додаје, непосредно након извршења кривичног дела ухапшен а данас је јавни тужилац  донео наредбу за психијатријско вештачење окривљеног.

- На основу предметне наредбе вештак је обавио психијатријски преглед окривљеног и дао налаз и мишљење да окривљени болује од акутне душевне болести на терену лаке менталне ретардације, као и да је неурачунљив и процесно неспособан. Имајући у виду да постоји озбиљна опасност да ће окривљени боравком на слободи, услед душевне болести од које болује извршити ново, слично или теже противправно дело које је у закону одређено као кривично дело, на предлог Трећег основног јавног тужилаштва у Београду Трећи основни суд у Београду је према окривљеном одредио притвор и решењем одредио његов смештај у Специјалну затворску болницу - саопштено је из тужилаштва.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: