Даница и Иван Црногорћевић имају четворо деце. 

Њихова ћеркица Касијана водила је храбру борбу убрзо након рођења, девојчица је рођења два месеца пре термина услед виског притиска њене маме, који је износио 230/125.

- Пре две године, 10. фебруара, свештеник Предраг Шћепановић крстио је Касијану у инкубатору у тренуцима када је била у критичном стању, навео је раније Иван на Фесјбуку.

Фото: АТА имагес

 

 

Даница је о том животном периоду испричала следеће:

- Послата сам хитно у Клинички центар, а пола сата по доласку пукао ми је водењак, Господ је тако уредио. Када се родила, доктори су се борили за Касијанин живот на неонатологији, али готово да нико није веровао да ће успети да се извуче.

- Дан после порођаја је назвао владика и рекао да би Касијану требало крстити што пре. Одмах после крштења бебино стање је кренуло набоље. Док је била у инкубатору, сви су је звали Живка, а проходала је са 11 месеци, мада је на рођењу била тешка само килограм и по. Људи нису свесни колико је важна Света тајна крштења. Такође је важна и молитва. Током трудноће сам свакодневно читала Акатист Пресветој Богородици, Псалтир, као и Свето писмо, током зиме сам и ноћила у манастиру Острог. Уверена сам да је моја чврста вера у Господа помогла да беба преживи.

Девојчица је добила име по наслову књиге владике Николаја, коју је њен супруг, у то време њен вереник, поклонио Даници. Обоје су одлучили да се Касијана тако зове.

БОНУС ВИДЕО: