Мушкарац се огласио на друштвеној мрежи Редит и објаву је насловио овако: "Искритикујте моје месечне трошкове".

- Месечно ми одлази 2.000 - 2.500 евра и сматрам да живим ок али никако луксузно. При том живим на селу (жена, дете и ја). Волео бих да добијем перспективу од других људи, да ли у нечему претерујем, или је ово мање-више постала цифра са којом просто можеш да очекујеш неки нормалан живот и то је то. Зато сам одлучио да овде изнесем моје просечне месечне трошкове па их слободно критикујте, дајте савете, или макар упоредите са вашим - написао је мушкарац.

Objavio je na šta mesečno troši novac:

Kirija za celu kuću: 400 evra

Drva za ogrev: 100 evra mesečno to jest 1.200 evra godišnje za 20 metara

Struja, telefon, internet: oko 100 evra

Hrana i potrepštine iz marketa: oko 60.000 dinara

Restorani / kafici: oko 20.000 dinara

Gorivo: oko 15.000 dinara

Troškovi za dete: oko 10.000 dinara

Навео је да су му то мање-више фиксни трошкови које има сваки месец и да они износе око 1.500 евра.

- Преко тога потрошим сваки месец од неколико стотина до 1000+ евра на разне рандом трошкове који су се појавили тај месец. То најчешће буде гомила ситнијих трошкова типа приватно лечење, куповина разних ситнијих ствари, нешто за кућу, понекад најам спремачице и тако даље, али буде и крупнијих, нпр. путовање, регистрација аута... Зависи од месеца до месеца.

Фото: А. Стевановић

 

- За крај да напоменем да возим ауто стар 15 година, немам пороке, не идем на луксузна путовања, не носим фенси одећу, буквално неко на улици да ме види рекао би тотални просек. Једино где не штедим је храна и дајем доста на кирију јер смо хтели да имамо целу кућу за себе - објавио је.

Бројни корисници су коментарисали његову објаву. "Ово бих назвао оптимизованим животним стилом. Ово стање је по мени реално за нашу средњу класу", "Не видим нигде никакво бахаћење искрено. Да ли може да се смањи и среже? Може сигурно, али питање је да ли је вредно квалитета живота... Ако хоћеш да приштедиш најбоља ствар ти је да ставиш рандом трошкове на папир и видиш да ли је ту било неких непотребних ствари које се понављају месечно", "Кирија за кућу на селу 400 евра? Шта је то, Фрушка гора?", само су неки од коментара.

(Бизнис.курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: