- Ово је једно од највећих сазнања која сам открио откако сам престао да пијем алкохол - започео је Алекс свој видео.

- Без обзира на то каква је ситуација - јеси ли срећан или тужан, јеси ли пао или прошао испит, био на рођендану или сахрани... Или си отишао са пријатељима у кафић... Увек је решење алкохол - наставио је причу лијечник. 

- Није ли лудост да се алкохол повезује са сваким друштвеним или животним догађајем? - питао је Алекс своје пратиоце. - Пијемо ако неко умре, пијемо ако нешто постигнемо у животу... Стално пијемо. Тек сада, када сам се одмакао од алкохола, запитао сам се: 'Који ђаво се догађа?'" био је искрен Алекс.

- Сматрам да треба да нађемо нови начин на који ћемо обележавати различите ствари, а не да све буде у пићу, које је укорењено у нашу културу. То је лудост за мене - закључио је на крају. 

Његови пратиоци сложили су се са његовим ставовима. "Тако је фрустрирајуће када људи покушавају да те присиле да пијеш", написао је неко. "Тако је. Не морате да пијете у свакој прилици или на сваком окупљању. Уместо тога - једите", нашалио се један Алексов пратилац. "Људи ме увек чудно гледају када кажем да не желим да пијем алкохол, то је фрустрирајуће", написала је једна девојка. 

БОНУС ВИДЕО: