Ако сте упознати са историјом, онда знате колико су људи из прошлих времена волели да за погубљење осуђеника користе справе за мучење - било да је реч о "озлоглашеном бику" који је направљен да постепено кува осуђеног на смрт или "шпанском магарцу" који би га полако преполовио или једноставно остављање да дуго трули у подземној тамници. Све три смртне казне звуче подједнако ужасно и стравично; међутим, оно што се догодило Ричарду Рузу могло би се сматрати најокрутнијим, пише УНИЛАД.

Оптужен за тровање гостију

Године 1531. Руз је био кувар бискупа Џона Фишера из Рочестера и оптужен је за тровање његових гостију. Наводно је додао сумњиви прах у кашу коју су гости конзумирали, као и два просјака која су се нашла на вечери.

Након што су се гости озбиљно разболели, а просјаци умрли, Ричард Руз је побегао. Ипак, убрзо су га ухватили и привели у Тоwер оф Лондон, где је био мучен како би открио мотиве.

Најбруталнија смртна казна

Током испитивања, он је тврдио да је прах додао у храну из шале, не знајући да је отрован и смртоносан. Упркос његовим тврдњама, краљ Хенри ВИИИ, тадашњи владар, није имао милости. Донео је закон који је тровање прогласио чином издаје.

Према тадашњем закону, издајници су обично били вучени кроз улице, обешени, кастрирани и потом раскомадани. Но, Рузова казна је била још бруталнија. Дана 28. фебруара 1531.године без конкретног доказа осим краљеве речи, он је осуђен на смрт. На његовом погубљењу, пред окупљеном масом људи у Лондону, три пута је био уроњен у котао кључале воде док није преминуо.

Није изненађење да су многи остали згрожени том окрутном смрћу. Људи су то погубљење назвали ‘најбруталнијим икада’, док су други једноставно закључили да је људска окрутност нема граница.

(Жена Блиц)

БОНУС ВИДЕО: