Истина је да свако небеско тело, осим Месеца и Сунца - има свој ред када иде ретроградно, а следећи је Јупитер, планета обиља, богатства, знања, филозофије, мудрости и среће.

Највећа планета у нашем Сунчевом систему, која се у астрологији назива великим добротвором. Када достигне своју годишњу ретроградност — што ће се, овога пута, десити од среде, 9. октобра до уторка, 4. фебруара 2025. — пружа нам се посебна прилика да идемо напред и негујемо лични раст.

Ево како да максимално искористите овај годишњи транзит и шта треба да знате.

Фото: Профимедиа

 

 

Ован

Док се Јупитер креће уназад кроз ваш сектор комуникације, размислите о начинима на које се можда преоптерећујете - или можда, са друге стране, не дајте тамо где треба онолико колико бисте желели. Ово је такође сектор који надгледа учење, повезивање са другима (посебно са комшијама и браћом и сестрама, ако их имате) и путовања на кратке дестинације. Тако ћете се више фокусирати на будућност и пријаће вам.

Бик

Планета среће и експанзије бити ретроградна у вашој зони новца. Овај период вас тера да уђете у себе и медитирате о томе како сте своје вештине изнели на сто, и, још више, како се ваше вредности и самопоштовање одражавају у вашем свакодневном раду. Ако нешто није баш у складу, можда ћете се осећати принуђеним да анализирате у које пројекте вреди да уложите своју креативност, визију, време и енергију – а од којих би се можда вредело повући. Док се још једном крећете напред у новој години, овај унутрашњи рад вам може помоћи да се осећате овлашћеним да правите храбре потезе који вас припремају за још веће награде.

Близанци

Овај ретроградни Јупитер спада у ваш сектор знакова и слике о себи, подстичуц́и саморефлексију о томе како желите да вас други перципирају, да оставите свој траг и да се бавите својим страстима. Месецима сте снажно притискали све ове напоре, а сада имате прилику да размислите о томе да ли испољавате своју енергију на најбољи могући начин. Можда ћете имати осећај да сте били мало раштркани у свом приступу, заправо, а то није нужно лоша ствар - све док се интуитивно осећа као прави пут.

Рак

Пошто ретроградност Јупитера осветљава ваш сектор духовности, биће вам добро да процените како сте се бринули о свом емоционалном и психичком благостању. Могуће је да бисте имали користи од више времена проведеног на вежби ума и тела (попут дубоког дисања) или једноставног откривања старих рана које захтевају признање и лечење. А пошто би овај транзит могао да доведе до живописнијих снова и интензивнијих емоција, вођење дневника снова или чак само бележење како се осећате током дана такође може бити продуктивно и проницљиво.

Лав

Док се Јупитер враћа кроз вашу зону умрежавања и пријатељства, размислите о томе како улажете своју енергију и време у подухвате заједнице, тима и групе. Ако сте желели да се осећате повезаније са пријатељима или колегама истомишљеника, ово је диван транзит за преглед ваших напора и реципроцитета међу вашим платонским везама. И пошто је ово такође сектор који укључује дугорочне жеље, можете размишљати о томе како сте тежили великим циљевима - и како одређена удружења или подржавају или ометају ваш напредак.

Девица

Време је да смањите приказ и поново замислите како желите да изгледа ваш професионални пут док се Јупитеров ретроградни догађај дешава у зони ваше каријере. Од краја маја стављате дајете све од себе да бисте заслужили признање, стекли ауторитет и заузели свет рефлектора, а сада имате прилику да размотрите ширу слику. Да ли се ваш труд исплатио на емоционално и ментално задовољавајући начин? Или је могуће да би било добро да преформулишете како размишљате о успеху? Одвајање времена за постављање оваквих питања могло би поставити сцену за још вец́е задовољство у новој години.

Фото: Профимедиа

 

 

Вага

Упадајући у ваш сектор авантура и високог образовања, Јупитерова ретроградност вас охрабрује да будете искрени према себи о томе како сте слушали своје црево и тежили личном развоју - или не. Ако сте се одупирали пориву да се прилагодите и позабавите немиром који је у игри од краја маја, сада је време да размислите о томе зашто стоји иза тога. Или, ако сте упијали знање и излазили из своје зоне удобности, можете стећи бољи осећај о томе како желите да наставите то да радите у будућности — па чак и да то подигнете на следећи ниво.

Шкорпија

Размишљање о томе шта ради - а шта не - у вашој најближој вези је неопходно сада када се Јупитер враћа кроз вашу зону интимности. Ово може укључивати ваш сексуални живот или, пошто овај сектор такође надгледа заједничке ресурсе, такође можете проценити свој приступ општем плану заједничким инвестицијама или другим финансијским подухватима. Узимање у обзир онога што чини да се осећате најцентрираније и удобније, а затим отварање према својој значајној или вољеној особи у вези са својим потребама је брз пут до максималног искориштавања овог тренутка и постављања темеља за већу сигурност у будућности.

Стрелац

Док се Јупитер креће уназад кроз вашу зону партнерства, имате прилику да медитирате о својим потребама и специфичној динамици унутар ваших веза један на један. Ако сте радили на остварењу циља са неком значајном особом, вољеном особом, пријатељем или пословним партнером, биће вам добро да сагледате како сте радили као тим да бисте стигли до циља. Ово је такође тренутак за разматрање да ли су ове везе реципрочне колико би требало да буду или је можда време да поново размислите како се појављујете једно другом.

Јарац

Јупитерова ретроградност се дешава у вашем сектору здравља и свакодневне рутине - део вашег живота који је увеличан присуством великог добротвора тамо од краја маја. Вероватно сте последњих неколико месеци били увучени у ужурбаност живота, а сада коначно можете дубоко да удахнете и добијете неку перспективу о томе како сте трошили сву своју енергију. Да ли су сви ти свакодневни послови заиста неопходни или сте само на аутопилоту? Да ли бисте могли имати користи од тога да будете још намернији у вези са својим планом фитнес игара? Постављање оваквих питања је кључ за коначно повећење ваше среће и виталности.

Водолија

Јупитерова ретроградност се дешава у вашем сектору романтике и самоизражавања, подстичући вас да размислите о свом недавном искуству радости, спонтаности и креативности. Ако сте се у последње време све више прилагођавали и пратили своје срце, на правом сте путу, а планета среће ће вам само помоћи да стекнете јасноћу у вези са свим начинима на које би било добро да то наставите — и додајте томе. Можете стећи бољи осећај за врсту уметничких подухвата или романтичних искустава у која бисте желели да унесете своје срце и дух.

Рибе

Са Јупитером који се креће уназад у вашој матичној зони, можете провести наредна четири месеца размишљајући о животу који желите да изградите за себе и своје најмилије. Без обзира да ли је ваша намера да преуредите, преместите или изгладите дугогодишње тензије међу рођацима, сада можете да смислите најбољи могући план игре за постизање - а можда чак и превазилажење - свог циља. Овај период је такође погодан за више него обично да се бринете о свом унутрашњем емоционалном свету, тако да ће вам бити добро да дате приоритет терапији, медитацији или било којој другој пракси која би вам помогла да пређете кроз старе повреде, обрасце и ране које би вас могле спутавати. искористити више радости и испуњења.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: