Отац убијене Ангелине, Анђелко Аћимовић, огласио се за "Блиц" ТВ након суђења Миљани и Владимиру Кецмановићу по оптужбама да су сину, дечаку убици, учинили лако доступним оружје којим је убио своје вршњаке и чувара школе. Како је истакао, ово је први пут да су се "сусрели" са дечаком убицом и да им је суђење јако тешко пало.

- Суђење, као и свако, је један процес где ми, родитељи, поновно преживљавамо трагедију и доживљавамо то сваки пут на свој начин. Овај пут је било заиста тешко, јер се сусрећемо први пут са убицом. Без обзира што је то дете, знате да је то убица и онда је то било заиста за нас јако тешко - рекао је Анђелко Аћимовић за "Блиц дан".

Фото: Новости

 

 

У згради Специјалног суда су се чули јецаји.

- Сви смо се осећали исто. Сузе, плач и наши загрљаји, јасно је да сви смо осећали слично и не може ту ништа да ублажи тугу, осим што нисмо могли то да избегнемо, то је била наша дужност и обавеза према својој деци, да испратимо све и да и да будемо у току, да знамо шта је могуће да се промени у том детету, због чега да уради тако монструозно дело - рекао је Аћимовић.

"Све што смо сумњали, потврдило се као истина"

Истиче и да током данашњег суђења добили само потврду свега онога што су знали из ранијег исказа убице.

Фото: Новости

 

 

- Па искрено нисмо сазнали ништа ново, само потврду свега онога што смо знали из ранијег исказа убице и из неких других делова процеса, кривичног и парничног. Значи, све што смо сумњали, сами знали, размишљали о томе, данас је потврдило као истина - рекао је Анђелко Аћимовић за "Блиц ТВ".

"Боровић и његови штићеници праве шоу"

На питање да ли јавност треба да буде искључења из суђења, отац убијене Ангелине каже:

Фото: Новости

 

 

- Већина родитеља су били става да јавност буде укључена. Ако питате мене, ја лично нисам зато што смо предосећали и видели из неких најава да ће господин Боровић и његови штићеници да од тога праве шоу, да показују како су они добри и тако даље, да траже неку милост и да на тај начин покушају да утичу на одлуке суда. Међутим, очигледно је другачије договорено, пресуђено да се не иде на јавност и сви ми за сад поштујемо то - рекао је Анђелко Аћимовић.