Истина је и да неки људи, укључујући и жене, никада нису задовољни, без обзира како се њихов партнер понаша. Међутим, у односу у којему муж увек покушава да удовољи жени, а она и даље није срећна, постоје многи разлози због којих је жена незадовољна, а који се тичу и њега.

Шест најчешћих разлога због којих су жене незадовољне својим мужевима:

1. Муж мисли да је услужан и љубазан, али одбија да преузме било какву одговорност

У овом случају, мушкарац стално препушта супрузи све важне (и мање важне) одлуке јер се потајно боји последица доношења лоше одлуке и преузимања одговорности за њу. То се најчешће догађа код мушкараца који избегавају ризик и склони су анксиозности, а то понашање им често доноси успех на послу (нпр. лекари, адвокати).

Фото: Shutterstock

 

2. Муж мисли да је услужан и љубазан, али би га сваки посматрач сматрао пасивно-агресивним и гунђалом

Овде је реч о мушкарцу који каже: "Наравно, шта год ти желиш," али тоном који сугерише да би радије јео црве него учествовао у тој активности, а то чини само зато што је његова супруга наводно толико захтевна.

3. Муж има преокупирани стил привржености и стално се боји да није довољно добар за своју супругу

Он се боји да ће га напустити (иако ти страхови често нису отворено изнесени) те верује да ће, ако јој препушта све одлуке, бити тако добар партнер да га никада неће оставити. Такав мушкарац често је у раном детињству био напуштен, физички или емоционално, од стране родитеља или је имао родитеља са емоционалним проблемима због којих нису могли да буду доследно присутни. Иронично, његов покушај да се учини толико приступачним како би избегао напуштање доводи до тога да се његова супруга осећа емоционално напуштено и као једина одрасла особа у вези.

4. Муж тврди да га супруга стално критикује

Због чега се емоционално повукао из доношења свих одлука како би се заштитио.

Фото: Профимедиа

 

5. Муж избегава сукобе

Већина мушкараца не жели сукобе и не мисли да је расправа о различитим мишљењима вредна неизбежне свађе (из његове перспективе).

6. Мужу није стало до онога што породица ради јер је депресиван и суочава се са проблемима које одбија да призна

Он своје потпуно повлачење из живота прикрива тврдњама да је заправо "опуштен" или да "иде низводно", али његова супруга зна да нешто није у реду с њим и љути се што не жели да реши своје проблеме. Уместо тога, остаје на каучу, заробљен у свом телефону или видео играма, често претерано једући, пијући или конзумирајући друге супстанце.

Мушкарац треба да престане толико да брине о томе што његова супруга мисли о његовим одлукама. Можда ће му за то бити потребна терапија, посебно ако је имао пасивну очинску фигуру или ако му се веза чини врло крхком. Мора да почне да размишља о томе шта је најбоље за породицу и супругу, и то да чини чак и ако се она с њим не слаже.

У динамици где жена осећа да мора да доноси све одлуке, она се осећа као супругова мајка. Потребно јој је да види свог партнера како преузима одговорност и понекад делује као одрасла особа у вези, што значи да може да верује да ће он учинити оно што је најбоље за њу на дужи рок.

БОНУС ВИДЕО: