Мамурлук обично прати комбинација главобоље, жеђи, аверзије према храни, мучнине, дијареје, умора…

Идеално решење против мамурлука јесте чај од ђумбира или менте, пуно воде и лек против главобоље.

Ипак, све ово конзумирамо током мамурлука, односно када је “штета већ направљена”.

Уколико желите да спречите мамурлук, стручњаци препрочују да пре него што почнете да конзумирате алкохол поједете крушку.

Можда Вам делује невероватно, али испоставило се да крушке могу спречити мамурлук и смањити ниво алкохола у крви. 

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Утврђено је да крушке снижавају холестерол, ублажавају затвор и делују противупално, пише "YоурТанго".

"Укупна тежина мамурлука, мерена на скали симптома од 14 тачака, значајно је смањена у групи која  је узимала крушку пре конзумирања алкохола, у поређењу са онима који су добијали плацебо”, рекла је нутрициониста Алиса Селини. 

"Студије су тренутно истраживале само корејску (или азијску) крушку, која је дуго била традиционални лек за мамурлук. До сада је ефекат примећен конзумирањем 220 мл корејског сока од крушке, мада конзумирање целих крушака може имати сличан ефекат", рекао је директор истраживања “ЦСИРО-а”, Мани Ноакес. Такође, и наше домаће крушке помажу да "дан после" буде подношпљивији.
 
Крушка, такође, помаже и у смањењу губитка памћена.

Мада, ово се можда неће допасти онима који су попили коју чашицу више, па не желе да се сете баш свега што су радили током изласка.

Да ли ви знате неки лек против мамурлука? Поделите га са нама.

БОНУС ВИДЕО: