Догађај компаније Тесла посвећен роботаксијима, на којем су представљени дуго очекивани прототипови Цyберцаб-а и Робован-а, није импресионирао инвеститоре и аналитичаре са Wалл Стреета. Услед тога, акције компаније су нагло пале, што је довело до смањења нето вредности ЦЕО-а Елона Маска.

Маскова нето вредност, која је делимично повезана с Теслом с обзиром на то да држи око 13% акција компаније, осцилира заједно са вредношћу компаније. У петак, акције Тесле су пале више од 9%, са 238,77 долара на 217,80 долара по акцији.

Фото: Профимедиа

 

 

Према Блоомберговом индексу милијардера, који је ажуриран након затварања берзе у Њујорку, Маскова нето вредност опала је за 15 милијарди долара. Са укупном нето вредношћу од 240 милијарди долара, Маск остаје најбогатији човек на свету.

Форбес је у јулу известио да је Маск доживео сличан финансијски губитак након што је догађај "Wе, Робот" одложен са првобитног датума у августу, а акције Тесле су тада пале око 7%. Међутим, акције Тесле нису се још увек вратиле на највиши ниво забележен у јулу пре него што су поново пале ове недеље.

Маск ће контролисати више од 20% акција Тесле, ако добије правну битку око свог "пакета исплате", што ће повећати његову нето вредност.

Маск и представници Тесле нису одговорили на захтеве за коментар од стране Бусинесс Инсидер-а.

Богатство Илона Маска процењено је на нестварних 250 милијарди долара, те губитак од 15 милијарди "неће ни осетити".

(Курир)

БОНУС ВИДЕО