Петар Божовић је једном приликом открио са којом колегиницом му је највеће задовољство да сарађује, али и због чега му рај делује "пензионерски". 

- Са Секом сам у браку од 1970, када сам дошао у Атеље 212. У том браку, који се зове позориште, нема развода. Само у позоришту и цркви важи "заједно до краја живота" - испричао је глумац и навео још једну српску глумицу са којом му је током каријере било задовољство да ради:

Фото: Н. Фифић

 

 

- Са неодољивом и прелепом Светланом Бојковић. Било ми је занимљиво и са малим Атанасијем, јер је детету то велики изазов. Овде сам био у прилици да глумим са мени непознатим, млађим глумцима, што је и нормално јер сам човек прошлог миленијума. Млади надиру и не можете све да их испратите, али има веома занимљивих појава - испричао је Божовић за "ТВ Новости".

Он се осврнуо и на тренутну ситуацију са епидемијом коронавируса и открио хоћемо ли, према његовом мишљењу, икада поново бити животно безбрижни.

Фото: П. Милошевић

 

 

- Не могу ни да замислим живот без бриге. Код Дантеа Алигијерија у "Божанственој комедији" најзанимљивији је пакао, а тамо су представљени велики људи са великим бригама и светлим идејама . Што кажу, пут до пакла води преко идеала. Рај ми је код Дантеа најдосаднији, делује ми баш пензионерски. Живот подразумева сталну борбу и савлађивање тешкоћа. Пут ка Богу посут је искушењима - закључио је Божовић.

БОНУС ВИДЕО: