Цеца Ражнатовић песму "Кукавица" је снимила 1992. године, а та песма је дуго "стајала у фиоци" аутора Марине Туцаковић и Футе Радуловића.

Фото: Антонио Ахел/АТАИмагес

 

Ту баладу одбиле су певачице Лепа Брена, Весна Змијанац и Драгана Мирковић. 

- После албума „Бабарога“ направила сам паузу од годину и по дана. Знала сам да желим нешто друго, зрелије и темељније, и одлучила сам да одем до Марине и Футе. Тако је иначе и кренула наша сарадња. Каква случајност! Кад сам се појавила код њих, рекли су ми не само да имају једну песму за мене већ читав албум! Све те композиције, „Шта је то у твојим венама“, „Устани, буди се“, „Попиј ме као лек“, „Опрости ми сузе“, „Месец, небо, звездице“ и друге, нашле су се на тој касети - испричала је Цеца својевремено за домаће медије и додала:

- „Кукавица“ је шест година стајала у њиховој архиви као тотално одбачена. Нудили су је Весни, Драгани, Брени и још многим певачицама. Марина ми је тада рекла да има песму која се њима није свидела, али мене није занимало што је моје колегинице нису хтеле. Фута је инсистирао да чујем „Кукавицу“, а она му је одговорила да не долази у обзир и да заборави на ту песму. Пошто ме је заинтригирао назив, тражила сам да чујем. Када су почели први тактови и кад сам чула речи: „Загрли ме“, имала сам феноменалан осећај! Рекла сам им: „Ово ћу снимити још вечерас.“ Фута је исте ноћи направио аранжман, ја сам сутрадан ушла у студио, отпевала је из прве и сада је евергрин.

Блиц