Жељко Ражнатовић Аркан волео је своју супругу Светлану Цецу Ражнатовић да кити скупоценим огрлицама, наруквицама, прстењем. Комадант Српске добровољачке гарде је увек тежио да највећу балканску звезда дарује скупоценим накитом.

Сада је на Инстаграму познате јувелирке осванула фотографије Цеце и Аркана са накитом који је певачица носила, а "Мица златарица", како је сви зову и гласи име њеног налога на Инстаграму, открила је детаље како је крст који је красио певачицин врат настао:

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Овај крст је рађен у радионици у којој сам радила. Овај комад накита је био ремек дело наше радионице. Рађен је потпуно ручно, састављен је из неколико делова. Позади је површина перфорирана, дакле леђа крста, онда су залотовани врхови горе-доле и бочно. Одозго је урађен помоћу турпија и фрезера жути елемент попут неких трибала. Онда је на све то додат крст од белог злата са дијамантима. Тежио је 20 грама, а ланац је ливен жуто-бела комбинација вретенастог облика попут барака рада. На изради тог крста су радили тада једни од најбољих мајстора код нас. Они су: Шваба и Фипе. Ја сам у то време код њих учила фасовање, па сам имала прилику да овај крст пробам пре него што је изашао из радионице.

Да је Аркан волео да Цеца носи вредан накит, потврђују и детаљи с њихове свадбе која се десила 19. фебруара 1995. године, а која је била преношена уживо на телевизији.

Пре одласка у Житорађу, у вили у улици Љутице Богдана, свештеник је прочитао молитву за срећан пут, а потом је колона од чак шездесет возила у шест ујутру кренула ка родном месту Светлане Цеце тада Величковић. Жељко Ражнатовић Аркан је на себи имао црногорску народну ношњу док је Светлана била у српкој ношњи.

После два сата путовања стигли су у Житорађу, а потом је уследио традиционални српски обичај гађање јабуке из пушке. Тек из шестог пута младожења је успео да обори малу јабуку.

Уследила је куповина младе, а главну улогу у тој причи имали су Аркан и Цецина рођенда сестра Лидија Величковић, данас Оцокољић. Аркан је прво дао неколико штосева немачких маркака, а када је Лидија рекла да је то недовољно, Ражнатовић је позвао једног момка који је пред њим отворио актен-ташну у којој је било огромна свота новца и скупоцена наруквица од дијаманата. Али то није било довољно, те је младожења са руке скинуо златан сат и вредан прстен, а то су учинили и његови пријатељи.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Тада су процене биле да је вредност свих набројаних ствари прелазио износ од пола милиона марака.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: