Ефикасном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Чачку, у Горњем Милановцу су недавно ухапшени Ј.Б (26) из Београда и Н.Т. (43) из Горњег Милановца под сумњом да су починили кривично дело у саизвршилаштву Неовлашћена производња и стављање у промет допинг средстава.

Код Ј.Б су припадници полиције у Горњем Милновцу пронашли и одузели велику количину недозвољених допинг средстава у аутомобилу приликом контроле возила на наплатној рампи ауто-пута у Такову. Осумњичени Београђанин је у једној кутији скривао 60 кутија недозвољених препарата међу којима су модафибол, провиболиц, тесто-зyцип, примотен и још седам других, као и 200 капсула рад140. У другом пакету су откривене укупно 162 кутије препарата примотен, сустамиx, метанабол, оxанаболиц, СТО-зипро, генхеал хцг оземпиц, и још 12 других врста недозвољених средстава у фабричком паковању. Заплењено је још 500 капсула ендуморола, 150 ибутамерона, као и 210 капсула адипеx75.

Након те заплене извршен је претрес стана Н.Т. (43) из Горњег Милановца код кога је пронађена и одузета већа количима недозвољених допинг средстава, укупно 364 кутије, све са листе забрањених допинг средстава, а укупно 74 врсте различитих недозвољених препарата.

Према Закону о спречавању допинга у спорту за неовлашћену производњу и стављање у промет допинг средстава предвиђена је казна затвора у трајању од три до 12 година.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Чачку, поред кривичне пријаве, осумњиченима је одређен притвор у трајању до 30 дана.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: