Дао бих свој живот да је моја Данка жива, али... Читао сам у оптужници како су Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић описали шта су урадили мом детету и после тога више нисам хтео да читам. Нисмо били присутни кад су њих двојица сведочила, али су они били присутни кад смо ми давали изјаву. Тужилац ме тада питао да ли да их помери, да не буду у присуству мајке, а моја супруга је рекла: "Нека их ту, нека виде бол..."

Ово је у лајву на ТикTок профилу "Државни", у разговору са "Сањабг73", изјавио Милош Илић из Бора, отац двогодишње Данке, која је убијена 26. марта у Бањском пољу, за шта су оптужени Дејан Драгијевић (50) и Срђан Јанковић (50). Милош и његова супруга Ивана су се прошле недеље такође обратили јавности на ТикTок профилу Државни и то обраћање је изазвало велику пажњу јавности. У првом обраћању Милош и Ивана су дали одговоре на 13 теорија завере, а сада су се дотакли Иваниног телефона, из којег је, наводно, обрисано 400 порука.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Небулозе о порукама

- То су све небулозе, неистине... Ко год да је то рекао, слагао је. Телефон су вештачили од првог дана, чак је и пре два месеца Иванин телефон био на вештачењу сигурно 20-30 дана - навео је Милош Илић.

Он је додао да је сигуран да ће једном сазнати шта се догодило с његовом ћерком.

- Један од двојице оптужених ће на првом рочишту пропевати све, 99 одсто сам сигуран. Не знам зашто не кажу где је тело моје ћерке. Ја тврдим да постоји трећа особа и да је то Радослав Драгијевић, отац оптуженог Дејана! Он на друштвене мреже ставља број рачуна да му се помогне, а када га питају за моје дете, само се смеје... Он је зло! Нема емпатију - навео је Милош Илић и додао:

- Нема други сценарио, кад признаш нешто и кад ти и колега призна да сте све то направили, шта више има да се прича. Читао сам оптужницу и те кључне ствари које су наводили на испитивању, нема шта да се прича. Ја сам миран зато што имам све доказе, имам доказ с камере да су ишли да перу кола и у које време су били на тој депонији. Све имам црно на бело!

Фото: М. Колашинац/М. Гогић

 

 

Данкин отац је додао да им нико из породица оптужених није изјавио саучешће, као и да је на почетку било тешко и да изађу на улицу, али да им је образ чист.

- Како људи знају да ли је Ивана пустила сузу или није? Да ли су били ту да виде? Снимили су нас кад смо ишли сину да купимо играчку, па су рекли да идемо у Грчку, а ишли смо до локалне продавнице да сину купимо играчку. Ту нема грешке, људи у полицији раде свој посао. Ивана је више времена провела у полицији него ја. Дешавало се да даноноћно будемо у полицији, од осам ујутру до два после поноћи, дешавало се да људи из полиције дођу усред ноћи по нас - објаснио је Милош.

Рекао је и да од Данкиног нестанка нису ишли на имање у Бањском пољу.

- Рекао сам, док сам ја жив, ни Ивана ни моја деца неће ићи поново у Бањско поље. Заклео сам се, иако је то кућа где је Ивана одрасла, да моја деца ни она неће ићи тамо. Ни Ивана нема вољу да поново иде тамо. Мучно ми је кад због посла морам да идем у Бању, али шта ћу... Људи причају "ја бих за своје дете обрнула свет", али питао бих их да се нађу у тој ситуацији... Не желим да се то икоме деси, али питао бих их - додао је.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Милош је одговорио и да мисли да су оптужени били пијани и да су зато урадили све јер нису знали шта да ураде.

"Радослав кључ свега"

- Не знам ништа о премештању, чуо сам од једног инспектора из Бора. И тај инспектор је сигуран да је Дејанов отац Радослав Драгијевић кључ свега, да је његов син донео тело кући и да му је отац рекао: "Бежи, ти си глуп, ја ћу да завршим то све" и да је то то. Не знам где се све збило, да ли је у дворишту или у напуштеној кући, али сам читао да је Данкино тело донео кући у црној кеси... Кажу нема тела, питају стално за то, али шта ако је њих неколико уништило тело - запитао је Милош Илић.

Ја се осећам сигурно, али се плашим за супругу

Милош Илић је рекао да углавном познаје суграђане који су му претили преко друштвених мрежа, због чега су две особе ухапшене, али да никад ништа није имао с њима.

- Ја се осећам пријатно у свом граду, али се плашим за супругу, кад она буде изашла с децом да се прошета - одговорио је.

Једно од питања било је како је тако брзо стигао после пријаве нестанка девојчице.

- Кад је моја ћерка нестала, био сам удаљен од Бањског поља не више од двадесетак километара. Ивана ми је јавила, позвала је полицију и ја сам стигао неких пет минута пре патроле. Колега је возио, не ја, али је и он био на испитивању као сведок - одговорио је.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: