На тај начин се изражава много већа емпатија, те да су то заправо праве речи утехе

Отац Предраг Поповић познат је као неко ко често верницима даје савете о вери, љубави и животу у балансу, пружа подршку верницима у свим искушењима и решава моралне дилеме. Једном приликом је коментарисао и зашто приликом смртног случаја не би требало ожалошћенима говорити реченицу "Прими моје саучешће".

- Када изјављујете саучешће не будите плитки, немојте говорити "Прими моје саучешће", па онда "шта је то било, шта се десило". Приђеш човеку и кажеш му "Христос васкрсе". Тако се изјављује саучешће. Запитаће се и овај и рећи, ‘шта ми рече сад овај, зашто "Христос Васкрсе". Али схватиће, те речи ће му се открити кад буде требало, река је отац Предраг.

Фото: Јутјуб принтскрин/Dok anđeli spavaju

 

 

Даље је објаснио зашто је овај начин изражавања емпатије правилнији и пригодан у тренуцима тако тужне животне ситуације.

- Питаће вас тај коме тако изјавите саучешће "зашто си ми то рекао" а ти ћеш онда рећи: "Зато што сам ти рекао да ти је отац жив, или мајка, брат, дете, ко ти је већ умро. И ако је Он васкрснуо и они ће васкрснути. Ја сам ти донео најрадоснију вест - да није умро него да је већ у будућности и чека тебе. Да се надаш и свом васрсењу и поновном сусрету са њим", поручио је отац Предраг у обраћању путем видеа на својој Фејсбук страници.

БОНУС ВИДЕО: