Но, правила нису иста у свим земљама света.

Британски Експрес преноси истраживање интернет странице "Зутоби" која наводи невероватне примере безболног добијања возачке дозволе.

Возите равно и скрените лево, на паркинг

Земља са најлакшим возачким испитом на свету Индија, а тамо за добијање возачке дозволе возачи морају да возе равно и скрену у ћошак.

‘Током возачког теста у Индији, полазници морају само да возе равно, скрену лево и зауставе се након 50 метара како би прошли‘, пише Еxпресс.

С више од 10 милиона возачких дозвола издатих у Индији сваке године, земљи сигурно не мањка учесника у саобраћају, било на два, три или четири точка.

Међутим, док полазници у већини земаља полажу своје возачке испите на градским, отвореним или аутопуту, путеви у већини индијских градова су препуни саобраћаја, што значи да се многи испити спроводе на приватним испитним стазама и у бројним случајевима на паркиралиштима.

Осим кратког теста вожње, полазници ће такође морати да одговоре на 20 питања, али треба да дају само девет тачних одговора пре него што добију дозволу.

Упркос томе што се индијски возачки испит сматра најлакшим на свету, "Зутоби" наводи да је Хондурас тек недавно увео испит за нове возаче. У тој земљи никада нисте морали да полажете возачки испит да бисте добили дозволу, међутим, Хондурас је недавно увео једноставан писмени испит, али не и испит из вожње.

Хондурас има изразито висок број саобраћајних несрећа са 16,7 смртних случајева на путевима на 100.000 људи.

БОНУС ВИДЕО