"Окривљеном М.М. се ставља на терет да је 21. октобра, године на Новом Београду, на раскрсници улица Душана Вукасовића и Јурија Гагарина, управљајући возилом марке “Ауди А3”, пожаревачких регистарских ознака, под дејством алкохола и опојне дроге кокаин, најпре прошао кроз црвено светло на семафору, ударио у једно путничко моторно возило, а потом у малолетног оштећеног А.К. који је стајао на разделном острву, услед којих радњи окривљеног је оштећени задобио тешке телесне повреде опасне по живот. Након саобраћајне незгоде, окривљени М.М. и С.Ј. су изашли из возила које су оставили на месту догађаја и пешке се удаљили, на који начин су оставили оштећеног без помоћи, а окривљеном С.Ј. се ставља на терет да је помогао М.М. након извршеног кривичног дела и да није пружио помоћ оштећеном који се налазио у опасности за живот", наводи се у саопштењу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду.

Утврђено да су урачуњиви

Имајући у виду да је окривљени М.М. у тренутку извршења кривичног дела био под дејством алкохола и опојне дроге, а окривљени С.Ј. под дејством опојне дроге, у тужилаштву од стране вештака психијатра је обављено вештачење на основу којег је утврђено да су окривљени били урачунљиви.

Тврде да нису видели дете

Приликом изношења одбране, окривљени М.М. је признао да јесте прошао кроз црвено светло, док су и М.М. и С.Ј. изјавили да нису видели дете.

Тужилаштво тражи притвор

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је поднело предлог да се према окривљенима одреди притвор у трајању до 30 дана, имајући у виду да постоје околности да ће боравком на слободи поновити извршење кривичног дела и то М.М. због своје вишеструке прекршајне и кривичне осуђиваности, а С.Ј. због чињенице да се тренутно налази под условном осудом, те да ће утицати на сведока – супругу окривљеног М.М. која се такође налазила у колима и као и због постојања околности које указују на опасност од бекства.

Дечак задобио тешке повреде

Како је "Блиц" писао, дечак је са тешким повредама видљивим по целом телу примљен у УргентнИ центар, а сада је пребачен у Тиршову.

Он има вишеструке повреде, од којих су неке опасне по живот. Поломљена му је вилица и има проблем с јетром.

Како смо писали, дечак се налази међу најтежим пацијентима у болници.

Он има повреде лица, има поломљене обе вилице, контузију плућа, јетре и слезине, поломљену бутну кост, више хематома по телу, заиста је врло, врло тешко. Налази се на интензивној нези и од јуче је на апаратима.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: