Глумац Моамер Касумовић, који је недавно био у центру скандала након што је објављено да је у Сарајеву осуђен због блудничења над малолетником, огласио се први пут на друштвеним мрежама. 

На свом Фејсбук профилу звзеда серије "Луд, збуњен, нормалан" објавио је чланак у којем каже да је његова пресуда незаконита и да као таква мора да буде поништена.

Чланак који је поделио објављен је на црногорском порталу Побједа.ме и ауторски је текст Касумовићевог правног заступника Михаила Волкова.

 

 

Волков у овом тексту оптужује Општински суд БиХ за кршење низа правила, те тврди да се тиме "логично поставља питање да ли је сам Касумовић правоснажно осуђен и да ли је уопште крив".

Моамер Касумовић уписан је и у регистар педофила Црне Горе, потврђено из Министарства правде локалним медијима. Министарство правде Црне Горе саопштило је раније да је уредбом о начину вођења казнене евиденције предвиђено да се у њу уврсте лица која су осуђена за кривична дела пред страним судовима.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

 

Подсећамо, Према информацијама Опшинског суда у Сарајеву, Касумовић је осуђен због блудних радњи над петнаестогодишњаком, а правоснажна пресуда му је изречена 22. маја прошле године. Оптужницу против њега Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је почетком фебруара 2021. године.

Он је проглашен кривим да је, у децембру 2019. године, починио блудне радње над малолетником, наведено је у пресуди.

Касумовић је платио кауцију у новембру прошле године, а сексуално злостављање малолетника од 15 година платио је 36.500 КМ (око 18.500 евра).

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: