Први основни суд у Београду осудио је данас редитеља и глумца Драгана Бјелогрлића на условну казну затвора од шест месеци са роком провере од две године због насилничког понашања према колеги Предрагу Антонијевићу 23. августа 2021.године у нишком хотелу "Амбасадор". Бјелогрлић је присуствовао изрицању пресуде.

На ову пресуду тужилаштво и одбрана имају право жалбе.

У завршним речима тужилаштво је предложило да суд Бјелогрлића осуди на казну затвора од шест месеци, док је одбрана тражила ослобађајућу пресуду. 

Фото: АТА имагес

 

 

Подсетимо, током сведочења у суду Гага Антонијевић је испричао "да га је глумац ударио, потом га псовао и претио му да ће да га убије". 

- Оптужени и ја нисмо били у комуникацији неколико година пре инцидента у Нишу. Нисмо имали ни вербалне ни физичке сукобе све док није прорадила песница - испричао је Антонијевић пред судом, наводећи да Бјелогрлића није провоцирао, како је он то изјавио у својој одбрани.

Он је испричао да му је Бјелогрлић, док је седео у друштву, пришао изненада с леђа и ударио га.

Фото: В. Данилов, ТВ Пинк принтскрин

 

 

- Онда је наставио да ме вређа, да ми псује мајку и "Дару", и да ми прети да ће да ме убије. Кренуо је према чаши на столу, али сам успео да је склоним, а онда сам се одупро ногом. Колеге које су биле ту покушале су да смире ситуацију, да нас раздвоје, али ме је Бјелогрлић опет ударио. Дохватили смо се, пали смо на под и гушали се - испричао је пред судом редитељ и одговарајући на питања судије додао да на поду није било удараца. 

Драган Бјелогрлић је, подсетимо, током изношења своје одбране признао шта је урадио, тврдећи да га је Антонијевић провоцирао и вређао. 

Иначе, напад на Антонијевића забележиле су и камере из хотела. На снимцима се види како Бјелогрлић прилази Антонијевићу који седи за столом, замахује ка њему и удара га.

БОНУС ВИДЕО: