Ибрахим Јукан, босански познати извођач народне музике тешко је болестан већ две године. Иако се бори са тешким здравственим проблемима који су наступили након можданог удара, те из тог разлога није присутан на сцени, његове колеге га нису заборавиле.

Концерт “Кад погледам са Вукнића”, који је одржан у Босанском културном центру у Грачаници, посветили су борби за његово оздрављење и донирали су му сав прикупљени новац од улазница.

На концерту су наступили Мехмед Аљић звани Дукан, Есад Ковачевић, Мирхад Окановић, Нихад Кантић Шике, Несиб Делибеговић Неско, Женски вокални ансамбл Арабеске, Махир Мулалић, Ал Дино, Амел Ћурић и Ханка Палдум, а организатори су Град Грачаница и Јуканове Грачанлије.

Фото: Јутјуб принтскрин/HFW Production

 

 

Пре концерта Ибрахима су у његовом дому посетили Ханка Палдум, Ал Дино, Амел Ћурић и Махир Мулалић. А Ханка и Амел су му од срца отпевали пјесму о Грачаници. Поручили су му да се надају да ће поново са њима заједно запевати.

Овим поводом контактирна је Јуканову ћерка Ајла, која је рекла да Ибрахим не може више самостално нити причати, нити ходати.

 – Нема шта нисмо покушали. Једно време је био у депресији и ништа ту нисмо могли направити. Кад су му дошле колеге било му је много драго. Међутим, ништа не може рећи, само понеку реч једва изговори – каже Ајла за Хаyат.ба.

Прича да су обишли многе лекаре.

Фото: Јутјуб принтскрин/HFW Production

 

 

– Били смо у Сарајеву, па у Осјеку, али ништа нико није могао направити јер је био у депресији. Враћен је кући, и сад је боље психички. Затим смо ишли пробати роботику у Бањој Луци, међутим, преагресиван је тај робот био за њега, и ни ту нисмо ништа успели јер га треба ојачати – појашњава.

Ајлин супруг је физиотерапеут и сваки дан ради са Ибрахимом да не би дошло до грчења мишића.

– Ми смо ту колико можемо и смемо, јер је то мач са две оштрице. Некад покушамо вежбати, а он не жели и нервира се, али ето покушавамо се и ми прилагодити њему, а и он нама. Све смо заиста пробали – казала је.

Додала је да Ибрахим има све што је њему потребно. Али да им је увек драго чути савете и идеје људи који су можда слично прошли и којима је нека метода или лек помогао.

– Доктор је рекао да је важно да се свакодневно вежба. Јер то су та стања кад се лежи, мишићи одумиру и може доћи до спазма. Надамо се да неће доћи до тога. Не могу рећи да не иде на боље, али ово је један процес који ће сигурно трајати још неколико година. Ако ишта можемо да учинимо да бар може ходати – каже за Јуканова кћерка.

(Нај-портал)

БОНУС ВИДЕО: