Неке од домаћица су пробале стари рецепт из 1952. године и одушевиле се.

Трик да сарме буду сласне и сочне јесте додавање једног јајета. 

Потребно је

  • 3 главице киселог купуса

Фил за сарму:

  • пола кг исецкане говедине
  • пола кг исецкане свињетине
  • 4 велике кашике суве сланине исецкане на ситне коцке
  • 2 велике кашике масти
  • 1 главица ситно исецканог лука (треба жуто испећи)
  • 1 цело јаје
  • 1 велика кашика соли
  • пола велике кашике бибера
  • 6 великих кашика пиринча

За запршку:

  • 5 великих кашика масти
  • 3 велике кашике брашна
  • 1 велика кашика паприке
  • 2 до 3 литра супе од сувог меса или воде
  • исецкани кисели купус
  • 2 велике кашике соли

Фото: Shutterstock

 

 

Припрема

Потребно је да у једној чинији заједно добро измешате месо, сланину, маст, лук, јеје, со, бибер и пиринач. Затим одвојте листове од сваке главице купуса, па мало ребра исцеците. Лист купуса ставите на длан, па ставите кашику фила. Са оне стране руке где је мали прст сложите крај листа, а онај крај листа који је најближи зглобу, замотајте. Последњи крај утисните прстима. Запршку правите од масти, брашна, паприке, воде, купуса и соли. Затим додајте воду па увијену сарму покријте сецканим купусом. Кувајте сарме, лагано 3 до 4 сата. Уколико је потребно, додајте коцку до две шећера, ако је купус сувише слан. Уживајте!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: