Портпарол Милхауса, компаније која управља Абрамовичевом имовином, одбио је да коментарише ту вест, преноси Раша тудеј (РТ).

Према подацима портала Флајтрадар24, авион Боинг 787-8 Дримлајнер је заиста стигао 18. децембра из Базела на московски аеродром Внуково, који опслужује летове приватних авиона. Већ наредног дана, авион је полетео из Москве за Сент Мартин на Карибима.

Према Форбсу, у свету постоји само 250 ових летелица, а ова је прва у Русији. Мексички председник је користио Боинг Дримлајнер као свој председнички авион, а једини преостали Дримлајнер у приватном власништву припада компанији УАС Интернешенал Трип, која се на глобалном нивоу бави луксузним чартер летовима млазним авионом „Дрим Џет“. Овај тип авиона је углавном у флоти великих авио-компанија.

Према писању медија, Абрамовичев Дримлајнер је произведен 2015. године за приватног авио-превозника из Швајцарске, ПрајвитЕр, и никада није испоручен компанији која је 2018. поднела захтев за банкрот. Летелица је, наводно, 2019. године додатно опремљена како би одговарала Абрамовичевим потребама.

Основна цена авиона је, како се прецизира, 248,3 милиона долара, али извори Форбса кажу да је додатна опрема коштала још најмање 100 милиона долара. Медији су у новембру известили такође да је Абрамович ставио на продају свој стари приватни авион, Боинг 767-300ЕР, за 100 милиона долара. Тај авион је у јавности назван ''Бандит'' због црне сенке на прозорима пилотске кабине.

Абрамовичево богатство се процењује на 14,5 милијарди долара. Он је тренутно 12. најбогатији бизнисмен у Русији, а познат је као власник британског фудбалског клуба Челси.