Ово су најчешће грешке при припреми тестенине:
Не стављате со
Додајте пуну кашичицу соли на 4 литра воде, да тестенина не би била лепљива ни премекана.
Сипате уље у воду
Немојте да додајете уље у воду-тестенина ће да постане клизава и сос се неће задржати на њој.
Не мешате током кувања
Мешајте често тестенину, чим је додате у посољену воду, неколико пута током кувања. Куваће се равомерно и неће да се лепи за шерпу.
Превише кувате тестенину
Прочитајте још
Да би имала орашаст укус тестенина не треба да се прекува, већ да задржи чврстину и облик.
Испирате тестенину
Немојте да испирате пасту јер ћете тако да скинете и слој скроба задужен да паста лепо упије сос.
БОНУС ВИДЕО: