Ово су најчешће грешке при припреми тестенине:

Не стављате со

Додајте пуну кашичицу соли на 4 литра воде, да тестенина не би била лепљива ни премекана.

Сипате уље у воду

Немојте да додајете уље у воду-тестенина ће да постане клизава и сос се неће задржати на њој.

Фото: Shutterstock

 

Не мешате током кувања

Мешајте често тестенину, чим је додате у посољену воду, неколико пута током кувања. Куваће се равомерно и неће да се лепи за шерпу.

Превише кувате тестенину

Да би имала орашаст укус тестенина не треба да се прекува, већ да задржи чврстину и облик.

Фото: Профимедиа

 

Испирате тестенину

Немојте да испирате пасту јер ћете тако да скинете и слој скроба задужен да паста лепо упије сос. 

 БОНУС ВИДЕО: