Ових дана гледамо га у улози Уроша Перића у серији "Беса" којом је одушевио целу Србију, али и регион. Иако у последњих неколико година живи у Србији, каријеру је успешно почео да гради у Франсуској, а касније и у Холивуду, али се због љубави и сина врато у родну земљу.

Животни пут Радивоја Раше Буквића (42) је невероватан.

Рођен је 20. новембра 1979. године у Сомбору. 2005. је завршио Факултет драмских уметности, а одмах по дипломирању се појавио у телевизијском пројекту Синише Павића, "Стижу долари". Остварио је запажену улогу, а онда је нестао. Убрзо су стигле вести да је наш глумац остварио значајне улоге у Француској, а затим је почео да осваја и Холивуд.

Списак филмова у којима је глумио је заиста дугачак, а најпопуларнија остварења су: "A Good Day to Die Hard" (2013), "The Transporter Refuelled" (2015), "Taken" (2008).

Каже да је одувек имао јасне циљеве, па не чуди што је успео да оствари завидну каријеру. "Прилично рано знао сам шта желим. Још у трећем разреду гимназије запитао сам се где видим себе за десет година. Чим сам визуализовао своју будућност, било ми је јасно шта треба да радим. Сваки пут кад бих се нашао на раскрсници загледао бих се у ту слику и тачно знао како даље. То ми је много помогло, иначе бих био изгубљен као гуска у магли. И даље доследно корачам том давно замишљеном стазом", рекао је он.

Љубавни живот

Да је спреман на све због љубави говори и чињеница да се због ње стопирао холивудску каријеру.

Његово срце освојила је 12 година млађа Марија Бергам са којом је био у браку 5 година.

Њихова љубавна прича почела је поетично - у позоришту.

"Марију сам први пут видео на генералној проби представе “Госпођа Олга” у Народном позоришту у Сомбору. Испоставило се да нам је Биљана Машић обома била професорка и договорили смо се да се сутрадан видимо на кафи. Тај наш сусрет је, у ствари, био значајан. На њему сам стекао добар предосећај, да је она особа која зна куда иде.

Фото: Теодора Ћирић

 

После тога су се убрзо и верили, а потом и венчали 2015. године у манастиру Градац. Нажалост ова веза није опстала. Њих двоје су се развели 2020. година, али су остали у добрим односима, најпре због сина Данила.

Управо због Марије и сина Данила, Раша се  вратио у Србију. Како је сам рекао, желео је да његов син одраста уз баку и деку. "Ко сам ја да им одузимам улогу коју фантастично раде?"

(Hello)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".