Добар део њих остао је уписан у историју вечитих, а има и оних на које су многи и заборавили.

Било је ту доста ликова који су били упечатљиви што на терену што ван њега.

Што се Црвене звезде тиче, у групи оних с најслабијим учинком налази се и момак који је одлучио да у 31. години прекине фудбалску каријеру и за живот почне да зарађује као магационер. Рец је о Либеријцу Робертсу Омеги, који однедавно ради тај посао у једној српској компанији.

Авал Исах је био један од омиљених странаца у Звезди јер је брзо научио српски. Фудбалер из Гане је по одласку с Маракане играо за норвешки Розенборг и јужноафрички Ама Зулу. Током 2016. године стигла је информација да је две године раније нестао с лица земље и нико не успева да му лоцира пребивалиште. Ама Зулу, последњи клуб за који је играо, пријавио га је ФИФА и добио судски спор, по којем Авал Исах мора да им исплати 1,7 милиона долара обештећења. Самовољно је напустио клуб, иако је имао уговор до јуна 2016.

Фото: Н. Параушић

 

 

Фудбалски савези Гане и Јужне Африке тражили су Авала Исаха по целом свету, али безуспешно. Према незваничним информацијама, он се склонио на северни део Кипра, који је под турском влашћу и где ФИФА нема ингеренције. Тамо је, наводно, играо фудбал и тренира младе Турке.

Благо Георгијев стигао је пре више од деценије као велико појачање у Црвену звезду, али није оправдао очекивања. Георгијев је прво дошао у жижу кад је приведен јер је у Риму 2017. исписао новчићем на Колосеуму своје иницијале. Потом је учествовао у бугарској верзији "Великог брата".

 

 

Винисијус Пашеко, некада такође велико појачање Звезде, има службу која се бави кетерингом, тако да му је то актуелни посао.

И с друге стране Топчидерског брда има занимљивих прича. Чувени Нигеријац Тарибо Вест основао је пре седам година цркву у Лагосу у којој ради као свештеник!

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".