Драган Николић није био велики заљубљеник у одлазак у ресторане, али зато јесте био у једно врло једноставно, али вољено јело у домаћој кухињи. 

Фото: С. Сарић

 

„Волим кромпир из рерне исечен напола са кајмаком и сланином. То је неки мој кућни посао. Не умем ни да укључим веш-машину“, рекао је Драган и додао да га је лети спремао уз пиво. 

Фото: Shutterstock

 

Рецепт за Гагин кромпир из рерне

  • 3 кромпира
  • мало кајмака
  • 6 шнита сланине

Припрема:

Кромпиру немојте да љуштите кору, него га само оперите и исеците на пола. Ставите у плех и пеците на 200°Ц неких 15 минута.

Затим извадите и ставите преко сваког шниту сланине, мало кајмака и вратите да се пече. По жељи можете додати и неку црвену паприку.

Када послужите кромпир, додајте мало кајмака да улепшате укус који је сланиница испустила.