Dragan Nikolić nije bio veliki zaljubljenik u odlazak u restorane, ali zato jeste bio u jedno vrlo jednostavno, ali voljeno jelo u domaćoj kuhinji.

Foto: S. Sarić
„Volim krompir iz rerne isečen napola sa kajmakom i slaninom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš-mašinu“, rekao je Dragan i dodao da ga je leti spremao uz pivo.

Foto: Shutterstock
Recept za Gagin krompir iz rerne
- 3 krompira
- malo kajmaka
- 6 šnita slanine
Priprema:
Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta.
Pročitajte još
Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.
Kada poslužite krompir, dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.