Dragan Nikolić nije bio veliki zaljubljenik u odlazak u restorane, ali zato jeste bio u jedno vrlo jednostavno, ali voljeno jelo u domaćoj kuhinji. 

Foto: S. Sarić

 

„Volim krompir iz rerne isečen napola sa kajmakom i slaninom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš-mašinu“, rekao je Dragan i dodao da ga je leti spremao uz pivo. 

Foto: Shutterstock

 

Recept za Gagin krompir iz rerne

  • 3 krompira
  • malo kajmaka
  • 6 šnita slanine

Priprema:

Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta.

Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.

Kada poslužite krompir, dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.