Црвена


Уколико имате највише комада гардеробе у овој боји или вам је то омиљена боја одеће, то заправо указује на вашу потребу да се истичете у гомили људи. Ова боја показује одважност и храброст да доносите одлуке. У већини култура црвена се сматра бојом страсти, али и агресије.

Стручњаци је не препоручују као боју у којој би требало ићи на разговоре за посао, јер делује агресивно. Али, може да буде сјајан избор за први љубавни састанак.

Фото: Профимедиа

 

Жута


Боја сунца и ведрине осликава потребу оних који је воле да помажу другим људима и да имају блиске односе са њима. Она омогућава отапање и најледенијих срца и отварање и врло затворених типова личности.

Међутим, може да делује необично ако се скроз обучете у жуто, па је довољно да прошетате у некој жутој мајици или сукњи комбинованој са неком мирнијом бојом.

Фото: Профимедиа

 

Плава


Она је тотална супротност црвеној боји. Успорава откуцаје срца и снижава крвни притисак, а код оних који је воле у гардероби говори да су опуштени и имају позитиван однос према људима.

Плава је идеална боја за први пословни састанак, јер оставља утисак великог самопоуздања оног ко је носи.

Фото: Профимедиа

 

Зелена


Љубитељи зелене су људи који су "ходајуће таблете за смирење". Ова боја умирује и освежава. Они који је воле и често носе зелене одевне предмете, чак и ако се то само односи на детаље, делују на друге људе умирујуће.

Ако и сами имате потребу да постигнете душевни мир, носите нешто зелено. Ова боја има много нијанси, па је погодна за све типове коже, односно свако може пронаћи онај тон који му добро стоји.

Фото: Профимедиа

 

Љубичаста


Људи који највише воле или најћешће носе ову боју су самоуверени и одлучни. Као и плава, ова боја делује повољно на наше несвесно и одличан је избор за остављање доброг утиска на пословном или љубавном састанку.

Ова боја покреће стварање осећаја духовности и има способност да нас на одређени начин уздигне изнад свакодневних, земаљских ствари. Она носи поруку зрелости и стабилности.

Фото: Профимедиа

 

Црна


Ова боја је због комбиновања врло чест избор у гардероби многих, а и има ту предност што готово свима добро стоји. Али, требало би да знате да црна гардероба одражава несвесну несигурност и потребу да бојом сакријемо своје мане.

Црна оставља утисак туге и несигурности, а лоше утиче на расположење људи који је често носе. Трудите се да је увек због бољег утиска комбинујете са неким детаљима веселих боја.

(Телеграф.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".