Битно је обратити пажњу где грешите када спремате пире кромпир: 

1. Слана вода

Саветује се да се со дода на почетку

2. Процедите кромпир

Битно је да исцедите сву воду из кромпира како се пире не би претворио у воденасту кашу.

Фото: Shutterstock

 

3. Немојте да стављате у врућу воду

Важно је да  кромпире ставите у хладну воду, а затим  додајте со и оставите да вода проври, а потом смањите ватру. 

4. Погрешан прибор

Препоручује се да кромпир гњечите обичном виљушком него блендером због тога што ће скроб да се згусне па ће бити лепљиви.

5. Маслац и млеко собне температуре

Важно је да користите маслац собне темпаратуре, па да додате млело. 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: