Када исцедите лимунов сок или нарендате мало корице, немојте одмах бацати остатак. Уместо тога, сачувајте га у замрзивачу. Користећи ову једну ситницу спречавате исушивање и кварење лимуна, омогућавајући вам да га искористите до краја.

Следећи пут када вам затреба мало лимунове корице за торту или крему, замрзните остатак лимуна. Тако ћете га моћи користити за друге рецепте.

Фото: Shutterstock

 

 

Ако лимун са огуљеном корицом оставите на кухињском пулту, брзо ће се осушити и покварити, што значи да остатак нећете моћи да искористите. Лимун може поднети смрзавање, што га чини идеалним за чување за остале ствари из куће.

Такође, можете замрзнути и корицу исцеђеног лимуна, тако да је увек имате спремну за рибање. Једну кору од лимуна можете искористити за више јела, а не заузима пуно простора у замрзивачу.

Овај трик вероватно функционише и са поморанџом или лиметом.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: