Конзервирање храну одржава свежом и јестивом, поготово ону која је склона развоју разних патогена, а у процесу конзервирања намирнице пролазе и процес стерилизације.
Нутрициониста др Џес Кординг каже да је, према мишљењу струке, најздравија конзервирана храна сардине, али и друга конзервирана риба која је приступачан извор протеина, али и одржива и не захтева дугу припрему или кување, преноси Еспресо.
Како објашњава, примена конзервиране рибе у исхрани има бројне здравствене предности.
- Конзервиране сардине обично имају мање живе од многих других врста рибе и сматрају се једним од најбољих избора морске хране, поготово ако вам свежа није доступна, рекла је др Кординг.
Прочитајте још
Када једемо сардине, додаје др Кординг, уносимо велику количину протеина, витамина Д и противупалних омега-3 масних киселина, а маслиново уље даје мононезасићене масти здраве за срце.
Стручњаци препоручују две до три порције конзервиране рибе недељно, помешано са тестенином или самостално, а можете их додати и разним салатама.
БОНУС ВИДЕО: