Хладнији јесењи дани, а поготово вечери, многе од нас повукли су из башта кафића у топлину дома. Будући да више није време када се до касно може уживати напољу у омиљеним укусима, већина се опредељује на међусобна посећивања и уживања у омиљеној кафи у кућној варијанти.
Британски Дејли мејл је тим поводом контактирао више стручњака који су дали одговоре на питања како треба најидеалније кувати црну кафу да бисмо максимално уживали у том напитку.
Свима нам је мање или више сличан поступак, а тачно је да ће многи у ишчекивању да их магичан напитак разбуди посегнути да је скувају на најбржи могући начин. Став струке је да не би требало улагати у скупе апарате за кување кафе, већ би могло да послужи и најобичније посуђе, али зато је одабир кафе веома битан.
– Најчешћа грешка коју многи праве јесте што додају кафу чим вода проври. А истина је да ће врела вода спржити талог кафе, па је идеално да причекате пола минута, па да додате кафу. Тачније, идеално је да кафу прелијете кипућом водом пошто сачекате 30 секунди до минут – став је стручњака, пише Дејли мејл.
Такође, вода са славина се разликује од места до места, а често је и она пуна каменца, зато је идеално користити филтере за њено пречишћавања. Сразмерна количина кафе и воде је такође кључна, а идеално је сипати 70г кафе на литар воде.
Прочитајте још
Кафа не трпи влагу, ваздух, нити друге мирисе, па је треба држати у строго затвореној посуди и што даље од фрижидера.