Kao potrošače sve nas uvek muči pitanje kako prepoznati pravi med, Đorđe tu ima nekoliko korisnih saveta.

- Pravi med se prepoznaje po tome što svaki mora da bude kristalizovan. Ako nije kristalizovan, ako je u tečnom stanju, onda to nije pravi med. Možete da proverite tako što ćete staviti kap meda na prst, ako kapljica meda curi ili počne da se širi, nije pravi.

- Osim toga možete u čašu vode dodati kašičicu meda, ako počne da se topi, nije pravi.

Foto: Profimedia

 

- Zagrejani med postaje gušći, ali se pritom ne peni. Pravi med će se na nižim temperaturama kristalizovati, a kristalizovan med vratiće se u tečno stanje postepenim zagrevanjem - rekao je i dodao kako se ''med ne može pokvariti. Pčele donose nektar i onda u košnici to ventiliraju i prerađuju u med zbog čega se ne može pokvariti", izjavio je.

Rekao je da lekari savetuju kako je najzdravije jesti med drvenom kašičicom. Drvena kašičica pomaže očuvanju prirodnih svojstava meda jer ne dolazi u kontakt sa metalom, koji može da utiče na kvalitet meda.

BONUS VIDEO: