Као потрошаче све нас увек мучи питање како препознати прави мед, Ђорђе ту има неколико корисних савета.
- Прави мед се препознаје по томе што сваки мора да буде кристализован. Ако није кристализован, ако је у течном стању, онда то није прави мед. Можете да проверите тако што ћете ставити кап меда на прст, ако капљица меда цури или почне да се шири, није прави.
- Осим тога можете у чашу воде додати кашичицу меда, ако почне да се топи, није прави.

Фото: Профимедиа
- Загрејани мед постаје гушћи, али се притом не пени. Прави мед ће се на нижим температурама кристализовати, а кристализован мед вратиће се у течно стање постепеним загревањем - рекао је и додао како се ''мед не може покварити. Пчеле доносе нектар и онда у кошници то вентилирају и прерађују у мед због чега се не може покварити", изјавио је.
Рекао је да лекари саветују како је најздравије јести мед дрвеном кашичицом. Дрвена кашичица помаже очувању природних својстава меда јер не долази у контакт са металом, који може да утиче на квалитет меда.