Иако је богато здравим масноћама и антиоксидансима, начин на који чувамо маслиново уље има велики утицај на очување његовог квалитета и нутритивних вредности. Многи људи, нажалост, праве основне грешке које могу убрзати кварење уља.
Фото: Профимедиа
Једна од најчешћих грешака је држање боца са уљем преблизу извора топлоте, попут шпорета. Иако је практично имати их при руци док кувамо, излагање топлоти може убрзати оксидацију и погоршати квалитет уља.
Фото: Профимедиа
Стручњаци саветују да уље чувате на хладном и тамном месту, на температури која не прелази 20 °Ц.
Правилним складиштењем маслиновог уља не само да продужујете његов рок трајања, већ и чувате хранљива својства.
БОНУС ВИДЕО: