Ove šnicle se veoma lako i brzo spremaju, a uz njih možete da napravite i spanać kao prilog. Zajedno čine idealan ručak.
Od namirnica vam je potrebno:
Za spanać:
- 500 gr spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa srednja
- 3 čena belog luka
- 1 mala kašičica brašna
- 200 ml mleka
- ulje, so
Faširane šnicle:
Pročitajte još
- 400 gr mlevenog mešanog mesa Foto: Piksabaj
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- crvena mlevena paprika
- biber, so
- 1 jaje
Priprema spanaća:
Za početak je potrebno oprati i očistiti peteljke i staviti da se kuva 2-3 minuta. Posle toga ga ocediti i iseći na dasci, iseckati sitno luk, a šargarepu izrendati, pa propržiti na ulju.
U luk i šargarepu dodati kašičicu brašna, spanać, mleko i izdrobljen beli luk. Posoliti i ostaviti da se krčka 2-3 minuta. Nakon toga panać je spreman za serviranje.
Kako se spremaju faširane šnicle?
U meso dodati jaje, seckani crni i izdrobljen beli luk, mlevene paprike, biber, so i sve dobro izjednačiti i pokriti da malo meso upije mirise.
FOTO: Printscreen Youtube/ Recepttura
Potrebno je rukama oblikovati loptice mesa, pa od njih praviti male šnicle, i pržiti u ulju da porumene. Ako se opredelite za zdraviju varijantu, možete ih peći u rerni na 220 stepeni, oko 30 minuta.
(Trpeza)