Ove šnicle se veoma lako i brzo spremaju, a uz njih možete da napravite i spanać kao prilog. Zajedno čine idealan ručak. 

Od namirnica vam je potrebno: 

Za spanać:

- 500 gr spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa srednja
- 3 čena belog luka
- 1 mala kašičica brašna
- 200 ml mleka
- ulje, so

Faširane šnicle:

- 400 gr mlevenog mešanog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- crvena mlevena paprika
- biber, so
- 1 jaje

Foto: Piksabaj

 

Priprema spanaća:

Za početak je  potrebno oprati i očistiti peteljke i staviti da se kuva 2-3 minuta. Posle toga ga ocediti i iseći na dasci, iseckati sitno luk, a šargarepu izrendati, pa propržiti na ulju.

U luk i šargarepu dodati kašičicu brašna, spanać, mleko i izdrobljen beli luk. Posoliti i ostaviti da se krčka 2-3 minuta. Nakon toga panać je spreman za serviranje.

Kako se spremaju faširane šnicle?

U meso dodati jaje, seckani crni i izdrobljen beli luk, mlevene paprike, biber, so i sve dobro izjednačiti i pokriti da malo meso upije mirise. 

FOTO: Printscreen Youtube/ Recepttura

 

Potrebno je rukama oblikovati loptice mesa, pa od njih praviti male šnicle, i pržiti u ulju da porumene. Ako se opredelite za zdraviju varijantu, možete ih peći u rerni na 220 stepeni, oko 30 minuta.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: