Ове шницле се веома лако и брзо спремају, а уз њих можете да направите и спанаћ као прилог. Заједно чине идеалан ручак.
Од намирница вам је потребно:
За спанаћ:
- 500 гр спанаћа
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа средња
- 3 чена белог лука
- 1 мала кашичица брашна
- 200 мл млека
- уље, со
Фаширане шницле:
Прочитајте још
- 400 гр млевеног мешаног меса Фото: Пиксабај
- 1 главица црног лука
- 3-4 чена белог лука
- црвена млевена паприка
- бибер, со
- 1 јаје
Припрема спанаћа:
За почетак је потребно опрати и очистити петељке и ставити да се кува 2-3 минута. После тога га оцедити и исећи на дасци, исецкати ситно лук, а шаргарепу изрендати, па пропржити на уљу.
У лук и шаргарепу додати кашичицу брашна, спанаћ, млеко и издробљен бели лук. Посолити и оставити да се крчка 2-3 минута. Након тога панаћ је спреман за сервирање.
Како се спремају фаширане шницле?
У месо додати јаје, сецкани црни и издробљен бели лук, млевене паприке, бибер, со и све добро изједначити и покрити да мало месо упије мирисе.
ФОТО: Printscreen Youtube/ Recepttura
Потребно је рукама обликовати лоптице меса, па од њих правити мале шницле, и пржити у уљу да порумене. Ако се определите за здравију варијанту, можете их пећи у рерни на 220 степени, око 30 минута.
(Трпеза)