Danas za savršen ručag ili večeru predlažemo pesto pastu koja se lako i brzo sprema: 

  • 2 šake svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 50 g oraha
  • 50 g rendanog  parmezana
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so
  • biber po ukusu

Za pastu:

  • 400 g testenine
  • so

Foto: Printskrin/Jutjub/Chef Jack Ovens

 

Priprema:

Za početak u blenderu usitnite bosiljak, beli luk, orahe, parmezan, so i biber. Malo po malo dodajte maslinovo ulje, a kada primetite da smesa postaje homogena i kao pesto, to znači da ste na dobrom putu. Prokuvajte vodu sa solju pa skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice, da bude al dente. Posle toga u veliku šerpu stavite pesto sos pa umešajte kuvanu testeninu i mešajte dok se testenina dobro ne premaže pestom. Po potrebi dodajte malo vode. Pospite pastu parmezanom i svežim bosiljkom. 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: