Danas za savršen ručag ili večeru predlažemo pesto pastu koja se lako i brzo sprema:
- 2 šake svežeg bosiljka
- 2 čena belog luka
- 50 g oraha
- 50 g rendanog parmezana
- 100 ml maslinovog ulja
- so
- biber po ukusu
Za pastu:
- 400 g testenine
- so

Foto: Printskrin/Jutjub/Chef Jack Ovens
Priprema:
Za početak u blenderu usitnite bosiljak, beli luk, orahe, parmezan, so i biber. Malo po malo dodajte maslinovo ulje, a kada primetite da smesa postaje homogena i kao pesto, to znači da ste na dobrom putu. Prokuvajte vodu sa solju pa skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice, da bude al dente. Posle toga u veliku šerpu stavite pesto sos pa umešajte kuvanu testeninu i mešajte dok se testenina dobro ne premaže pestom. Po potrebi dodajte malo vode. Pospite pastu parmezanom i svežim bosiljkom.
(Trpeza)