Ovako spremljena piletina se može služiti uz prilog po želji krompir, njoke ili nešto slično:

  • 1,5 pileća prsa (bez kosti)
  • 500 g šampinjona
  • 1 veći luk
  • 100 ml belog vina
  • prstohvat peršinovog lista
  • 800 ml pileće supe
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2 žlice kisele pavlake
  • 1 žlica senfa
  • 100 vode
  • sol, biber

Foto: Printskrin/Jutjub/ Bokina kuhinja

 

 

NAČIN SPREMANJA:

Za početak je potrebno iseći pileće belo meso izrezati na tanje odreske, posoliti i pobiberiti, pa ih pržiti na jako u tiganju sa malo ulja. Posle toga ga izvaditi, a na istom ulju pržiti luk koji je sitno iseckan. Kada završite sa dinsanjem luka, dodajte isečene pečurke na listiće. Promešati  i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Dodati začine, prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa ostaviti još da kuva. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Da bi sos bio gušći dodajte brašno, kiselu pavlake, senf i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.

(Trpeza)

BONUS VIDEO: