Ovako spremljena piletina se može služiti uz prilog po želji krompir, njoke ili nešto slično:
- 1,5 pileća prsa (bez kosti)
- 500 g šampinjona
- 1 veći luk
- 100 ml belog vina
- prstohvat peršinovog lista
- 800 ml pileće supe
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kisele pavlake
- 1 žlica senfa
- 100 vode
- sol, biber

Foto: Printskrin/Jutjub/ Bokina kuhinja
NAČIN SPREMANJA:
Za početak je potrebno iseći pileće belo meso izrezati na tanje odreske, posoliti i pobiberiti, pa ih pržiti na jako u tiganju sa malo ulja. Posle toga ga izvaditi, a na istom ulju pržiti luk koji je sitno iseckan. Kada završite sa dinsanjem luka, dodajte isečene pečurke na listiće. Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Dodati začine, prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa ostaviti još da kuva. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Da bi sos bio gušći dodajte brašno, kiselu pavlake, senf i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.
(Trpeza)