Овако спремљена пилетина се може служити уз прилог по жељи кромпир, њоке или нешто слично:
- 1,5 пилећа прса (без кости)
- 500 г шампињона
- 1 већи лук
- 100 мл белог вина
- прстохват першиновог листа
- 800 мл пилеће супе
- 2 жлице оштрог брашна
- 2 жлице киселе павлаке
- 1 жлица сенфа
- 100 воде
- сол, бибер
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Bokina kuhinja
НАЧИН СПРЕМАЊА:
За почетак је потребно исећи пилеће бело месо изрезати на тање одреске, посолити и побиберити, па их пржити на јако у тигању са мало уља. После тога га извадити, а на истом уљу пржити лук који је ситно исецкан. Када завршите са динсањем лука, додајте исечене печурке на листиће. Промешати и пустити да печурке пусту своју течност.
Додати зачине, прстохват уситњеног першиновог листа, пилећу супу, па оставити још да кува. Тада у сос вратити месо па поклопљено динстати, још 15 минута.
Да би сос био гушћи додајте брашно, киселу павлаке, сенф и воде. Пустити да прокува неколико минута и послужити уз прилог по жељи.
(Трпеза)