Овако спремљена пилетина се може служити уз прилог по жељи кромпир, њоке или нешто слично:

  • 1,5 пилећа прса (без кости)
  • 500 г шампињона
  • 1 већи лук
  • 100 мл белог вина
  • прстохват першиновог листа
  • 800 мл пилеће супе
  • 2 жлице оштрог брашна
  • 2 жлице киселе павлаке
  • 1 жлица сенфа
  • 100 воде
  • сол, бибер

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Bokina kuhinja

 

 

НАЧИН СПРЕМАЊА:

За почетак је потребно исећи пилеће бело месо изрезати на тање одреске, посолити и побиберити, па их пржити на јако у тигању са мало уља. После тога га извадити, а на истом уљу пржити лук који је ситно исецкан. Када завршите са динсањем лука, додајте исечене печурке на листиће. Промешати  и пустити да печурке пусту своју течност.
Додати зачине, прстохват уситњеног першиновог листа, пилећу супу, па оставити још да кува. Тада у сос вратити месо па поклопљено динстати, још 15 минута.
Да би сос био гушћи додајте брашно, киселу павлаке, сенф и воде. Пустити да прокува неколико минута и послужити уз прилог по жељи.

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: