Данас за савршен ручаг или вечеру предлажемо песто пасту која се лако и брзо спрема: 

  • 2 шаке свежег босиљка
  • 2 чена белог лука
  • 50 г ораха
  • 50 г ренданог  пармезана
  • 100 мл маслиновог уља
  • со
  • бибер по укусу

За пасту:

  • 400 г тестенине
  • со

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Chef Jack Ovens

 

Припрема:

За почетак у блендеру уситните босиљак, бели лук, орахе, пармезан, со и бибер. Мало по мало додајте маслиново уље, а када приметите да смеса постаје хомогена и као песто, то значи да сте на добром путу. Прокувајте воду са сољу па скувајте тестенину по упутству са кесице, да буде ал денте. После тога у велику шерпу ставите песто сос па умешајте кувану тестенину и мешајте док се тестенина добро не премаже пестом. По потреби додајте мало воде. Поспите пасту пармезаном и свежим босиљком. 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: