Данас за савршен ручаг или вечеру предлажемо песто пасту која се лако и брзо спрема:
- 2 шаке свежег босиљка
- 2 чена белог лука
- 50 г ораха
- 50 г ренданог пармезана
- 100 мл маслиновог уља
- со
- бибер по укусу
За пасту:
- 400 г тестенине
- со
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Chef Jack Ovens
Припрема:
За почетак у блендеру уситните босиљак, бели лук, орахе, пармезан, со и бибер. Мало по мало додајте маслиново уље, а када приметите да смеса постаје хомогена и као песто, то значи да сте на добром путу. Прокувајте воду са сољу па скувајте тестенину по упутству са кесице, да буде ал денте. После тога у велику шерпу ставите песто сос па умешајте кувану тестенину и мешајте док се тестенина добро не премаже пестом. По потреби додајте мало воде. Поспите пасту пармезаном и свежим босиљком.
(Трпеза)