Ова изузетно кремаста и лагана милка торта је једноставна за спремање, а појешче се још брже

Састојци:

За подлогу:

  • 300 г целог петит кекса
  • по потреби сок од поморанџе (за умакање кекса)

За фил:

  • 12 јаја
  • 400 г прах шећера
  • 300 г млевене плазме
  • 400 г маргарина
  • 200 г млечне милка чоколаде
  • 200 г беле милка чоколаде

За декорацију:

  • 1/2 л слатке павлаке

Припрема

Припрема

Кекст умочите у сок, па поређајте на тацну.

Одвојите жуманца од беланаца, па жуманца умутити са 200 г шећера у праху, а затим скувајте на пари.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Наташине Сластице

 

Беланца умутити у чврст снег са преосталих 200 г прах шећера.

У снег од беланаца додати млевену плазму и промешати варјачом да се сједини.

Маргарин умутити пенасто и сјединити га са жуманцима.

Смесу од маргарина и жуманаца сјединити са смесом од беланаца и плазме, па све добро умутити.

Добијену смесу поделити на два дела, па у један део додати на пари отопљену млечну чоколаду.

У други део додати на пари отопљену белу чоколаду.

Преко кекса нанети фил са млечном чоколадом.

Затим преко фила са млечном чоколадом нанети фил са белом чоколадом.

Умутити слатку павлаку и премазати торту.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: