Ова изузетно кремаста и лагана милка торта је једноставна за спремање, а појешче се још брже
Састојци:
За подлогу:
- 300 г целог петит кекса
- по потреби сок од поморанџе (за умакање кекса)
За фил:
- 12 јаја
- 400 г прах шећера
- 300 г млевене плазме
- 400 г маргарина
- 200 г млечне милка чоколаде
- 200 г беле милка чоколаде
За декорацију:
Прочитајте још
- 1/2 л слатке павлаке
Припрема
Припрема
Кекст умочите у сок, па поређајте на тацну.
Одвојите жуманца од беланаца, па жуманца умутити са 200 г шећера у праху, а затим скувајте на пари.
фото: Принтскрин/Јутјуб/Наташине Сластице
Беланца умутити у чврст снег са преосталих 200 г прах шећера.
У снег од беланаца додати млевену плазму и промешати варјачом да се сједини.
Маргарин умутити пенасто и сјединити га са жуманцима.
Смесу од маргарина и жуманаца сјединити са смесом од беланаца и плазме, па све добро умутити.
Добијену смесу поделити на два дела, па у један део додати на пари отопљену млечну чоколаду.
У други део додати на пари отопљену белу чоколаду.
Преко кекса нанети фил са млечном чоколадом.
Затим преко фила са млечном чоколадом нанети фил са белом чоколадом.
Умутити слатку павлаку и премазати торту.
(Трпеза)