Salata koja je oduševila mnoge. 

  • 1 kg krompira 
  • 1 ljubičasti luk srednje veličine
  • 1 kašičica senfa
  • 100 ml vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 3 kašike suncokretovog ulja
  • sveže mleveni biber po ukusu
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika seckanog peršuna

Foto: Printskrin/Jutjub/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

 

 

Oljuštite krompir, pa ga kuvajte pola sata. Potom ga ostavite u hladnoj vodi i isecite na kriške. Posle toga iseckajte crni luk, pa dodajte krompiru i promešajte. Dodajte vodu, ulje,sirće i senf, dobro sjedinite pa prelijte reko krompira. Ostavite da odstoji pola sata, pa posle toga dekorišite seckanim peršunom, dodajte so i biber. Salata je spremna za služenje. 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: