Салата која је одушевила многе.
- 1 кг кромпира
- 1 љубичасти лук средње величине
- 1 кашичица сенфа
- 100 мл воде
- 1 кашика јабуковог сирц́ета
- 3 кашике сунцокретовог уља
- свеже млевени бибер по укусу
- ½ кашичице соли
- 1 кашика сецканог першуна
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Ољуштите кромпир, па га кувајте пола сата. Потом га оставите у хладној води и исеците на кришке. После тога исецкајте црни лук, па додајте кромпиру и промешајте. Додајте воду, уље,сирће и сенф, добро сједините па прелијте реко кромпира. Оставите да одстоји пола сата, па после тога декоришите сецканим першуном, додајте со и бибер. Салата је спремна за служење.
(Трпеза)