Ova pasta je pravo milovanje tepca zbog perfektnog ukusa. Vrlo brzo i lako se sprema. 

Potrebno je samo nekoliko sastojaka: 

  • 180 g dimljenog tofua
  • šaka svežeg bosiljka
  • 1 veći čen belog luka
  • 10ml maslinovog ulja
  • 2 kašikice tahinija
  • 80 ml pasta vode
  • šaka crnog pasulja
  • kašikica pesto sosa
  • 70 g integralne testenine
  • prstohvat soli

Foto: Printskrin/Jutjub/Vegan Cocotte

 

Priprema:

Tofu, bosiljak, beli luk, maslinovo ulje, tahini i pasta vodu stavite u blende, i dobro izblendajte. Skuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja. Pomešajte sos i pastu, pa dodajte šaku crnog ili crvenog pasulja i kašikicu ili dve pesto sosa. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Vegan Cocotte

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: