Posno medeno srce je poslastica koja se veoma brzo i lako pravi, a ukus je fantastičan. Biće isti kao i mrsna varijanta, možda čak još lepši!
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 6 kašika džema od kajsija
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- seckani bademi
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite, pa sipate u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Preostalim džemom premažite vruć kolač. Na pari otopite čokoladu sa uljem. Glazurom prelijte prohlađen kolač. Pospite seckanim bademom.
Pročitajte još
foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti
(Trpeza)