Posno medeno srce je poslastica koja se veoma brzo i lako pravi, a ukus je fantastičan. Biće isti kao i mrsna varijanta, možda čak još lepši!

Potrebno je: 

  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 6 kašika džema od kajsija
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • seckani bademi

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite, pa sipate u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Preostalim džemom premažite vruć kolač. Na pari otopite čokoladu sa uljem. Glazurom prelijte prohlađen kolač. Pospite seckanim bademom.

foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: