Посно медено срце је посластица која се веома брзо и лако прави, а укус је фантастичан. Биће исти као и мрсна варијанта, можда чак још лепши!
Потребно је:
- 250 г брашна
- 150 г шећера
- 250 мл киселе воде
- 120 мл уља
- 6 кашика џема од кајсија
- 3 кашике какаоа
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица цимета
- сецкани бадеми
За глазуру:
- 150 г чоколаде за кување
- 2 кашике уља
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, какао, соду бикарбону и цимет. Засебно сједините киселу воду, уље, шећер и три кашике џема, па додајте суве састојке. Миксером сједините, па сипате у плех обложен папиром за печење. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. Преосталим џемом премажите врућ колач. На пари отопите чоколаду са уљем. Глазуром прелијте прохлађен колач. Поспите сецканим бадемом.
Прочитајте још
фото: Принтскрин/Јутјуб/Серпица Рецепти
(Трпеза)