Посно медено срце је посластица која се веома брзо и лако прави, а укус је фантастичан. Биће исти као и мрсна варијанта, можда чак још лепши!

Потребно је: 

  • 250 г брашна
  • 150 г шећера
  • 250 мл киселе воде
  • 120 мл уља
  • 6 кашика џема од кајсија
  • 3 кашике какаоа
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица цимета
  • сецкани бадеми

За глазуру:

  • 150 г чоколаде за кување
  • 2 кашике уља

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, какао, соду бикарбону и цимет. Засебно сједините киселу воду, уље, шећер и три кашике џема, па додајте суве састојке. Миксером сједините, па сипате у плех обложен папиром за печење. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. Преосталим џемом премажите врућ колач. На пари отопите чоколаду са уљем. Глазуром прелијте прохлађен колач. Поспите сецканим бадемом.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Серпица Рецепти

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: