Кромпир је једна од најчешћих намирница у кулинарству. Користимо га у салатама, куван и пржен, испод сача са месом. Домаћице га чак употребљавају у припреми колача. Кромпир можете и пунити разним надевима.
Сласном пуњеном кромпиру нећете моћи одолети.
Потребно је:
- 3 велика кромпира
- 150 г димљене сланине
- 50 г маринираних печурака
- 3 кисела краставчића
- 100 г качкаваља
- 3 кашичице путера
Начин припреме:
У претходно посољеној води скувајте неољуштен кромпир. Онда ољуштите и с једне стране направите удубљење, а с друге стране ножем уклоните неравнине. Ставите по кашичицу путера у средину сваког кромпира. Затим исецкајте сланину, краставчиће и печурке и све то промешајте. Тим пуњењем напуните кромпире. Покријте ренданим качкаваљем и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док качкаваљ не добије лепу боју.
Прочитајте још
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako
(Трпеза)