Кромпир је једна од најчешћих намирница у кулинарству. Користимо га у салатама, куван и пржен, испод сача са месом. Домаћице га чак употребљавају у припреми колача. Кромпир можете и пунити разним надевима. 

Сласном пуњеном кромпиру нећете моћи одолети. 

Потребно је: 

  • 3 велика кромпира
  • 150 г димљене сланине
  • 50 г маринираних печурака
  • 3 кисела краставчића
  • 100 г качкаваља
  • 3 кашичице путера

Начин припреме:

У претходно посољеној води скувајте неољуштен кромпир. Онда ољуштите и с једне стране направите удубљење, а с друге стране ножем уклоните неравнине. Ставите по кашичицу путера у средину сваког кромпира. Затим исецкајте сланину, краставчиће и печурке и све то промешајте. Тим пуњењем напуните кромпире. Покријте ренданим качкаваљем и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док качкаваљ не добије лепу боју.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: